Häggvik är en kommundel i Sollentuna med några tusen innevånare, egen pendeltågsstation och nära till både shopping och naturliv. I Häggvik finns såväl villor som hyreshus och flera bostadsrättsföreningar, varav Brf Folkungarna är den äldsta.

Butiker och matställen

Alldeles intill Folkungarnas lägenheter finns ett litet centrum med några affärer där man kan köpa det nödvändigaste, äta på en pizzeria eller på en asiatisk restaurant. I jourlivs-butiken kan du sända och ta emot paket men inte från Postnord. (Närmaste uthämtningsställe för Postnord finns i Willys-butiken i Häggviks Handelsplats.)

Inte långt härifrån ligger Häggviks Handelsplats med flera stormarknader och varuhus.

20 minuter till Stockholm C.

Med pendeltåget som ofta går fem gånger i timmen tar det ett par minuter till Sollentuna Centrum med butiker, caféer och restauranger. På 20 minuter tar pendeltåget dig till Stockholm C, på 18 minuter kommer du till Arlanda och på 36 minuter till Uppsala.

Nära till natur och sportmöjligheter

Naturreservatet Järvafältet ligger nära. Där finns det gott om stigar och vandringsleder. Man kan cykla genom grönskande hagar till t.ex. Översjön och ta ett svalkande dopp för att sedan njuta av den medhavda matsäcken. Har man glömt matsäcken finns ett par caféer som håller öppet vissa tider. Bögs gård på Järvafältet är populärt bland barnen, för där får man titta på hästar, grisar, höns m.m. på nära håll.

Häst vid Bögs gård, Järvafältet.
Häst vid Bögs gård, Järvafältet.

På gångavstånd ligger Edsbergs slottspark där man kan slå sig ner i gröngräset och sola i sluttningen ner mot Edsviken. Ta gärna en fika i Brygghuset. I närheten ligger simhallen med bowlinghall, samt Sollentuna Rackethall där du kan spela tennis, badminton, pingis och innebandy.

Sjön Norrviken ligger också nära. I den kan du ta dig fram med kanot på sommaren och med långfärdsskridskor på vintern. När isen är tillräckligt hård finns där en plogad bana på cirka 14 km. Vintertid kan man också åka utför i Väsbybacken.

Sjön Norrviken ligger i närheten.
Sjön Norrviken ligger i närheten.

Föredrar du träning på gymmet? Förutom föreningens lilla egna gym finns Friskis & Svettis i Stinsen och SATS i Sollentuna Centrum. Det finns också andra gym i området!

Vår förening

Brf Folkungarna ligger centralt mellan järnvägen, E4, Norrortsleden och Sollentunavägen och är en liten lugn och fin oas att bo och leva i. Läs mer om Brf Folkungarna.

En av innergårdarna i Brf Folkungarna.
En av innergårdarna i Brf Folkungarna.

Läs mer om Häggvik och Sollentuna

Klicka på någon av länkarna nedan om du vill veta mer om utbudet i Häggvik och Sollentuna.